Äntligen blivit Faster

06,35 imorse vart jag faster till en liten pojke. Den vägde hela 3150 och va hela 50 lång

Åå. Längtar tills jag får en MMS bild av Mia och pelle.


Och vem är inte sugen på en till bebis då? Om det inte är kristin. haha:)


Sov länge idag. Sov enda till halv 9 tror jag. Skönt det med. Idag är Älsklingen hemma med oss. Då får vi se vad vi gör. Jag vill ut och kika lite på julsaker, Som till dollar, OWES, Rusta och så vidare.

Men kl 14,00 ska vi va på BVC med Alfred. Och då är det en tandläkare där med. Som ska kolla på hans hela 2 små tänder, Tänkte fråga om en vikt och längd med. Man är ju nyfiken

Så mycket mer händer det nog inte idag.


Jag längtar tills jag får en bild på gobiten.


Fundera på att gå och klä på mej här. Sitter i sovkläderna fortfarande-. HEhe.


Jajja. Få se om jag skriver några rader senare. kram

Spännande:)

Brorsan och hans tjej är inne på förlossningen. Och man får väl hoppas på att det kommer en bebbe inatt eller imorgon. Såå spännande.

Men tycker synd om Mia. Hon har så ont sa pelle. Och det förstår jag. det gör värre ont att bli igångsatt än att värkarna får sätta igång det själv. Men dom klarar det här.


Idag är det första dagen på Vilhelm och Alfreds höstlov. Alfred har vart hos farmor hela dagen. Dom har shoppat i valbo och massa sånt. Fina kläder har man fått av farmor till Alfred.

Jag och Vilhelm har vart på Bio. Käkat lunch. Shoppat. Fikat och bara vart tillsammans.

Jonas jobbar.

Nu sitter jag här. barnen sover. Och jag ska bara ta det lungt. Skönt det med.

Tänkte lägga in kläderna Alfred fick av farmor. Sen kallingarna som Vilhelm själv har valt.


Ers får lägga in imorgon. Hittar inte USB.

Kram så länge.


Blöjfri+ lite annat

I helgen har vi inte gjort så mycket.  Va på klädbytardag i Lördags. Hitta lite smått till Alfred. Och sen ett par täckbyxor till Vilhelm/martin. Vilka nu som kommer använda dom. Sen tog vi det lungt resten av kvällen. Älsklingen jobbade kväll.

barnen är lite snoriga. Men inte mer än så. Med Alfred vet jag inte om det är tänder eller förkylning. kan va både ok.Men Vilhelm är lite snorig bara.

Idag har vi inte heller gjort mycket. vakna före 5. Och man va ju inte lite trött då. Och Jonas började jobba kl 7. Va bara att gå upp och ge Vilhelm frukost och sätta på barntv. Och mina fötter lädde  mej vidare till sängen igen. vart lite mys med Älsklingen och Alfred i sängen. Vi va inne på förmiddagen.Jag färgade håret. Sen gick vi en sväng. handla lite, Kika lite på dollar, Rusta och så. Köpte en farsdagspresent från barnen till Älsklingen. Få se om han blir nöjd med den. Får tänka på ekonomin just nu. Men han har önskat sej en sak för 800. Och vem F*N har råd med det? Inte jag iafl. Träffade på min morbror här i Sandviken och min kusin. Alltid lika trevligt.

Sen har jag bara stått vid spisen tycker jag. lagat mat till barnen och sen en annan mat till mej och Jonas. Så är det ibland.

Nu sover båda barnen. jag ska se ensam mamma söker, Sen blir det mys med älsklingen,


Vilhelm har inte haft blöja på sej på hela helgen. Förutom när vi åker bil och när han sover för natten. När vi är hemma eller går ut då är han utan blöja. Det händer olyckor. Men då får det göra det. Hur ska dom annars lära sej att bli blöjfri. tycker iafl att min gulleplutt är duktig. Han går på toa både när han är kissis och bajsis. Oftast säger han inte till att han behöver gå på toa heller. Utan ropar när han är färdig. Det hända en olycka i affären. Han kissa på sej. Men så är det ju. Inget jag kan bli arg för. Men jag hade med mej kallingar och nya kläder. Så det är inte nå problem.

Så nu blir det bara blöjor i bilen och på natten. Sen är han utan hemma och på dagis. Få se om vi klarar detta tillsammans. han värkar mogen och värkar vela sluta med blöja.

Nej, Nu är kl 20,00 snart å då innebär det att det är ensam mamma söker som är inbokat.

Vi hörs. kram


Sömnlösa nätter!

Halft som halft får vi sömnlösa nätter. Alfred är förkyld, Snoret rinner lite, Men det kan även vara tänderna på Alfred. Hur mycket han kliar och håller på i munnen. Det vore dags med lite fler tänder än dom där 2 som han har längst ner. Och så vill ju Vilhelm sova med mej. Men jag vill inte det när Alfred är vaken och håller mej och Jonas vaken. Jag vill att Vilhelm ska få den sömn han behöver istället. Men annars är det bara mysit när Vilhelm kommer och kryper ner brevid mej. Det är ju det bästa. Längtar bara tills Alfred kan göra det- Hehe.

Ja just det, Jag ringa till BVC, Fick inget svar. Tänkte fråga lite om vaccinationen. Men får helt enkelt ringa på Måndag. Men nu är det många i min omgivning som har tagit vaccinet både vuxan och barn. Och dom har absolut inte blivit sjuk. det enda dom har fått är ont i axeln av sprutan. Men det får man ju av den vanliga influensasprutan med. Jag är mer för att ta sprutan nu på mej iafl. men det Vilhelm vet jag inte. Jag måste tänka på Alfred och Brorsans kommande bebis. Jag kommer aldrig våga träffa honom om inte jag vaccinera mej. Och vågen av influensan kommer att komma till vår och sen kommer den att bli värre och farligare. Och det är så många som har vaccinerat sej så att vaccinet är slut. Jaja. Slutpratat om det.

Men istället ringde jag till HC angående ville. Han vart riven på dagis i Torsdags av en annan kille. Och ljupt är är det oxå. 1 stort rivmärke och 2 små under. Jag är ju rädd om det ska bli infekterat och massa. Tänker ju på alla dagisbaterier. Men som tur behövde vi inte komma. Utan hon dokumentera detta. Så blir det ärr får jag gå till försäkringsbolaget så får ville ut pengar för det. Men jag hoppas inte det behöver bli några ärr. Och börjar det vara så får vi åka in och få pencilin.

Alltså det har inte hänt så mycket denna vecka. vart med thessan och tindra. Vart till jonas pappa. vart till valbo och shoppat en vinterjacka till Alfred. Bakat, städat. Hämta och lämna barn på dagis. Ja som ni ser. det vanliga sysslorna som jag gör om dagarna.

Skulle igentligen åkt på kalas den 22 , Men Jonas jobba, Så vi får fira er alla någon annan dag. Vi kommer inte kunna komma när Erik eller mamma fyller heller. Marie tänker jag inte åka till. Jonas jobbar iafl den dagen med.


Åå snart blir man Faster. Kul kul. Längtar alltså. Längtar till att träffa den lilla knodden, Och få känna o klämma på bebiskläder igen, Och köpa. 

 
Nu sover jonas och alfred. Vilhelm kikar på tv. Jag sitter lite här. Jag vill på klädbytardag idag. Få se hur Alfred mår. Han har ju ingen feber. Och han är någorlunda pigg förutom att det snorar lite.

Nej, Sätta igång och baka något kanske. Hmm. Får kika efter lite recept.

hejsvejs

Svininfluensan


Tänk vad svårt det ska vara om vaccinationen. Jag vet absolut inte hur JAG ska göra. Och med Vilhelm. Jonas ska ta den. Tänk dom som MÅSTE ta den för att få jobbet kvar. Annars får dom sparken. Och undra på att dom i USA säger nej till vaccinationen ...när dom inte får något Vaccin till USA eller andra länder. Bara barn och gravida som får ta det i andra länder.

Och tänk att det är fler fall som dött i svininfluensan än vanlig influensa. En strömming är det mer kvicksilver i än vad det är i vaccinet, Tänk hur mycket kvicksilver vi får i alla mat och allt annat skit varje dag. Vågar Mamma ta den så vågar vi ta den. jag tänker absolut på Alfred och dom andra barnen som inte kan få ta sprutan. Jag och Jonas skulle aldrig förlåta oss själva om Alfred vart sjuk i influensan. Och influensan kommer bara bli värre både vår,sommar och höst/vinter. Det här är tydligen bara början





....

<object width="416" height="258"><param name="movie" value="http://svt.se/embededflash/1735148/play.swf"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="sameDomain"></param><embed src="http://svt.se/embededflash/1735148/play.swf" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="sameDomain" width="416" height="258"></embed></object>

Melodifestivalbiljetter

Yeees. Nu har vi 2 såna. Jag och thessan har köat senkl 06,00 med varm choklad och macka. Gött. Men vi va inte först. Det va några som hade suttit sen 05,20.

Men nu har vi iafl 2 såna. Interjuvad/fotografering av  tidningen och radio vart man, Säkert filmad av tv med. Så håll koll i tidningen och radion till och med kanske tv.Så kanske ni ser oss. Haha. Usch, jag kommer ju gråta. Jag va inte ens sminkad. Finnar har jag. Uppsatt hår. Och mjukiskläder. Ers. Ni ser vilka vi är om ni kollar på tv. Vi står och viftar med biljetterna och går ut från en utgång. Som vi vart tillsagda. Haha.

Jaja. Men vad gör man inte för biljetterna. När det äntligen börjar hända lite saker här runt om kring.

Jonas lämna barnen idag på dagis. Och snart ska vi hämta dom. Skönt. Jonas jobbar kväll.


Jag har inte så mycket att skriva om.

Nu ska jag ta det lungt. Sen hämta barnen. Snööö har det kommit. Härligt.

Hejsvejs

Fredag och pissväder

Jag hade sett fram emot en snöig morgon, Att snön ligger på marken och flingorna faller ner. Sån morgon vela jag ha idag.

Men Icke.

Imorse vakna jag av mensvärk, Och självklart kom mensen imorse. Faaan. Vill inte. Nu har jag knaprat 2 panodil, Sen lämna jag barnen på dagis i detta regnväder. Men vad gör man inte. Bara sätta på barnen regnkläder och dra på regnskyddet på vagnen, Sen ta fram paraflaxet till mej. Sen går det fint, Ska hämta dom till kl 11 igen, Hoppas det inte regnar lika mycket då.

Idag jobbar jonas till 14, Vi m¨åste nog handla hem lite mat. Eller rättare sagt STORHANDLA. Tur att man får barnbidrag på nästa vecka.

Idag kommer Jonas son oxå. Undra vad man då ska göra i helgen? Mamma o pappa vill att vi ska komma, Men det får vi se. Eller det är mamma som vill att vi ska komma. Jag vill ju så gärna träffa Mina andra halvor:) Haha.

Den 20 oktober jag ska på me and i party med några vänner. Ska bli skoj, Få se hur det kommer att gå för jonas att natta båda barnen då. Haha. Men kan jag borde ju Jonas kunna, Eller vad tror ni? Och jag har redan snott snålskjuts till den 20, Så han kan inte ringa och säga att jag ska komma hem heller. Men Shoppa blir det då. Och det kommer att bli till Julklappar.

Jag har nog inte så mycket mer att skriva, Än att jag misslyckades ännu än gång att få tag på den där släkten. Men jag är dum i huvudet , jag är värdelös, Spelar ingen roll vad jag gör. Ingen tror på mej. Alla vänder oss ryggen. SJUKT är det jag kan kalla det.

Nu går jag inte nå mer på det här.

Disken är klar plockat undan lite. Nu tänker jag sitta här vid datorn tills barnen ska hämtas .

Hejsvejs


Solen skiner

Idag har man inte gjort många knop. Vakna strax före 7 imorse av att Vilhelm sov mellan mej och Jonas. det är väl det bästa med barnen:) Sen va man iupp och gav alfred lite välling. Sen ge Vilhelm frukost.

Jag gick och la mej i sängen igen. Sträckte lite på mej.

Sen vid 8 lämna barnen på dagis. Hem. Prata lite med mamma. Jag störa lite med jonas. Haha. Sen gick han och vila. Och vad gjorde jag, satt mej vid datorn.

Sedan åkte vi till jysk och ica maxi. Handla lite blöjor på maxi. Sen hämta barnen på dagis, Åka hem och packa i vagnen , Byta kläder på Vilhelm, Helt blöt efter en hel dag i skogen. Sedan for vi vidare till tandläkaren med Vilhelm. Han va lite blyg och vela inte öppna munnen. Men det gick bra till slut. Vilhelm hade fina tänder. Bra är väl det. Sen fråga hon bara hur de va med borstningen och godisätande.

Sen fick Vilhelm en belöning av oss. Och han vela gå till mc donalds . Självklart fick han det. Inte ofta vi gör det.

Jonas åkte på nämnden, Ska väl sitta där till efter 17 idag. Jonas enda lediga dag idag. Sedan träffa jag thessan och tindra. Vi kika lite. Jag träffa på en gammal lälare till mej. Skämdes lagomt. Haha.

Ååå. Inte billigt att ha barnen på dagis. Dyra pengar. Men men, Bara le och se glad ut..

Nej, Nu ska jag kika runt lite här.

Kram

Innedag

Idag lämnade jag och jonas barnen på dagis, Sen hämta dom till kl 11 igen. Och därimellan bråka jag och jonas som vanligt. Skit i det nu. Sen gjorde vi käk. Vi la Alfred för att få sova middag. Jag och Vilhelm pärla lite, Vilhelm håller på att göra ett pärlhalsband och jag gjorde en pärlplatta.

Sen vinka vi och krama hejdå till jonas för att han ska bege sej till jobbet.

Jag och Vilhelm tog fram alla ingredienser för att baka sockerkaka. Vi baka en i Vilhelms form och sen i våran stora. Sen helt prösligt när jag skulle röra om i smeten så ser jag bara att Vilhelm håller på med vanlijsockret och sen ser jag hur han flyger bakot i tripp trappstolen och dunsar i huvudet i golvet. Han flyger alltså bakot och slår i huvudet. Det vart en sån smäll att Alfred vakna fast hans dörr va stängd. Vilhelm vart trött och lite blek. Men det gick hyffsat bra. Bättre nu iafl.

Så idag kommer det inte att bli något mer. Det regnar här. Och jag behöver gå och köpa blöjor till Alfred. Men tur att det räcker tills imorgon. Då får jag skjuts av Jonas. Sen ska jag och Jonas åka och kolla efter lite julklappar. Är vi tidigt ut? Det behövs att va det när man har kass ekonomi.

Hmm. Undra hur man ska göra denna jul då. Om vi ska va hemma som vi gjorde förra julen-. Eller om vi ska åka runt. Svårt. Får prata vidare med släkten hur dom tycker. Och sen med julklappar då. Ska man bara köpa till sina barn och kusinbarn, Eller ska man köpa till mina syskon och föräldrar med. Vet inte alls hur vi ska göra. I Jonas släkt köper vi inget. Bara till dom minsta barnen.

Så Thessan och Erik kom gärna med förslag hur vi ska göra denna jul?

Nej, Nu ska jag och Vilhelm provsmaka sockerkakan. Sen bara ta det lungt.


Hejsvejs

Söndag morgon!

Och jag är jätte trött. Men tänkte försöka berätta lite om vad vi har gjort i helgen!

Torsdag kom mamma och pappa hit på besök. Dom vela ha med sej Vilhelm hem oxå-. Självklart fick dom det.

I Fredags gick vi upp vid 6-7 som vanligt. Jonas gick och la sej en stund med alfred. Och jag satte mej framför datorn en stund.

Sen åkte vi ut till mamma och pappa, Hämta upp mamma. Sen for vi vidare till Tierp. Mötte upp brorsan och thessan, Kika på lite utförsäljning av kläder. Vart inget mer fynd än batterier:) Sen åkte vi vidare till ett matställe. Käkade och sen for vi hem till mamma och pappa igen och Vilhelm.  Vi gjorde inte så mycket. Jag gick upp på mitt gamla rum och kika lite. Hittade en hel pappåse med fridatidningar och Okej tidningar. Ganska roligt att läsa dom nu. Haha. Sen hitta jag en del gamla kläder som jag har haft. Böcker som jag läst när jag va yngre och massa annat. jag tog en tupplur med alfred där hemma oxå. Så skönt. Tror att alla somna utan mamma och thessan, Haha,

Lördag. Inte alls mycket gjort. Vi åkte in till city gross och handlade lite. Och handlade man för 300 så fick man en bulle och kaffe på köpet. det va nog den hårdaste bullen jag har ätit och det äckligaste kaffe jonas har druckit. Haha. Väl hemma gjorde vi iordning lunch. Och sen åkte jonas för att jobba. Jag och barnen gick till bibblan och låna lite filmer och spel till datorn åt ville. Vi hade en dag hemma på eftermiddagen. Diskade, Bakade snicker. Tog det bara lungt.

Idag då. Ingen aning. Det lockar inte att gå ut heller. Minusgrader ute. Och jag har småont i huvudet. Och jonas jobbar till 16 idag.

Tänkte ju lägga ut lite saker på tradera och blocket. Men datorn verkar pajja snart. Eller vilken minut som helst. Vi får lämna in den förmodligen. Både jag och sambon väntar tills vi kan köpa bärbara datorer. Jag bli så less att alltid denna dator ska pajja.

Så det blir väl att stänga av den och göra någon nytta hemma istället.

Jag förstår inte jag är förkyld på morgon och enda till eftermiddagen, men mot kvällningen är jag inte ett dugg förkyld. Konstigt. Eller det är bara snoret som stör mej nu. Men jag vill ju inte va förkyld. Och nu när vi äntligen har barn som är friskna, Det är inte ofta.

Alfred börjar på sina hörntänder nu. Och han sover jätteorolig på kvällarna, Men på natten sover han utmärkt bra. Tur är väl det. Att han inte ska vakna när man sover.

Jo har glömt skriva att Alfred har tagit sitt första steg. Men det va första det. Nu vill han inte alls gå. Inte mer än runt möbler och sånt. Men det kommer väl det med. Ganska skönt endå att han inte kan gå än.

Och vilhelm har lärt sej nya saker. Som att sjunga mer än halva alfabetes sång och bokstäver. Stolt mamma.

Ja va de det. Nu kommer det inte bli något skrivande på en stund då. Men då vet ni varför-

Puss hej!

Ny vecka!

I helgen har det inte gjorts så mycket. Vart hemma, Vart på bibblan och lekparken med barnen, haft besök av mamma och pappa, Brorsan och thessan. Alltid lika trevligt. Sen har vi haft ett litet kalas till för Jonas son. farmor och jonas moster kom och en del av hennes familj. Söndags regna det hela dagen, Då va det bara att va inne, bakade lite, Fixade med vinterkläder och så.

Börja känna mej dålig på Fredag. Vart värre på Lördagen, Men va ännu värre på Söndagen. Jag va inte speciellt förkyld. Lite snuvig, Kände av halsen i Söndags. Men det va nacken och huvudet och ryggen som gjorde att jag mådde så dåligt på Söndagen. Jag kunde knappt komma upp ur sängen. Vart bättre under dagen. Men sen vart det sämre igen. Nacken och ryggen värkte som aldrig förr. Kunde inte sitta eller ligga. Tur att Jonas massera lite på nacken. det behövdes. Sen är det bara att knapra tabletter.

Idag har jag barnen hemma på förmiddagen. Ska lämna dom till lunch vid 11 på dagis. Sen ska jag till AMS på möte. ÄNTLIGEN, Tänk att man måste vänta 3 månader innan man får en tid. Och imorgon har jag rätt till ungdomsgarantin oxå. Lite mer kirr i kassan.:) Det behöver vi nu, Men vi behöver framförallt att jag får ett jobb. Så hoppas att min handläggare har något bra att erbjuda idag. Håll tummarna. Och det ska bli så skönt att slippa laga lunch och mellis till barnen idag. Dom ger från 11 till 15 idag. 1 timme mer än dom får gå. Men det gick bra när jag ska på möte.

Och det händer väl inte så mycket mer i dag, Än det gamla vanliga. Ställa sej och laga mat, Umgås med barnen och natta dom. Sambon är ju alltid borta. Han jobbar till 16, Ska säkert bort till 18 igen. Skit tråkigt. Men ska inte klaga iafl.

Jag ska försöka uppdatera lite oftare, Men inte så lätt när man har 2 barn som springer som yrahöns här hemma.Bråkar, Skriker, Gråter. ja det som tillhör en barnfamilj.

Nej, Nu tänkte jag fixa mej lite. Hitta på några kläder till barnen,

Hade bra. MEn håll tummarna. Glöm inte det:)

Kram

Torsdag

Och vi vakna av att Alfre va hungri vid kl 7 imorse. Jonas kom in och väckte mej och Ville. Då va kl tio minuter över 7. Hade en 20 minuter på att käka frulle, Klä barnen och så vidare. Och Ville hade inte någon bra morron. Va flyförbannad och han vela inte göra något. Så vi kom något sent till dagis.

Men man kan inte alltid ha bra mornar.

Just nu ligger Jonas på sofflocket och sover. Jag sitter här och är trötta i ögonen. Idag jobbar jonas sista dagen innan helgen. Skönt. Och imorgon kommer Jonas son.

Jag har möblerat om i barnens rum-. Dom fick mera plats med alla leksaker. Som småbilar och tågabarnen och lego ligger i en byrolåda. Och puzzel och ritblock och pennor med. Så bara stora saker ligger i backar.

Men det är ju så mycket jag vill göra om i barnen rum. Vill måla väggarna och göra något snyggt på dom. Men ingen verkar vela hjälpa mej med. Och Jonas skiter jag i och fråga. Han säger alltid nej.

Snälla, Goa,Bästa älskade brorsan , Du kan väl hjälpa mej? Med att riva tapeter och spakla och måla barnen rum? :P Jag avskyr verkligen dessa tapeter dom har på rummet. Man kan liksom inte sätt aupp några fina tavlor eller något. För tapeterna är så fula, det går inte att få in någon stil där- Så vill du hjälpa mej? ska vi säga de? Älskar dej:)

Snart ta och väcka JOnas. Hämta barnen på dagis, Sen fixa lunch. Och jonas ska cykla med sitt ömma ärsel på cykel och dra sej mot jobbet vid 20 över tolv. Haha, Det ser verkligen ut som att han har skitit p¨å sej när han kommer hem efter jobbet. Haha.


Äntligen har jag fått en tid på AMS till min handläggare. Ska dit på Måndag. Och tur att man har snälla fröknar till sina barn på dagis, Låter dom får utnyttja sin tid på eftermiddagen istället. Så på Måndag blir det morgonmys i soffan med frukost med barnen, Sen till lunch ska jag lämna dom på dagis, Så dom äter där och så, Sen får dom mellanmål. Skönt att inte fixa sånt iafl . Det är verkligen tråkigt att stå framför denna spis och röra i kastruller och stekpannor. Det är ju det enda man gör.Och låter man Jonas göra det så blir det bara pasta och korv. Haha.

Nej, jag har verkligen inget att skriva om.

Hejsvejs.

RSS 2.0